Бернанке не втішив українських інвесторів

Четвер, 22 вересня 2011, 19:34
Українські фондові індекси в четвер відновили активне зниження під впливом зовнішньої кон'юнктури.

Так, індекс "Української біржі" (УБ) закінчив торги зниженням до позначки 1430,10 пункту, -4,07%. Індекс ПФТС знизився на 2,61% - до 568,13 пункту

До трійки найбільш ліквідних паперів торгівельної сесії четверга увійшли акції Алчевського металургійного комбінату (ALMK) - 13,98 мільйона гривень, "Мотор Січі" (MSICH) - 13,3 мільйона гривень, і Центренерго (CEEN) - 11,1 мільйона гривень.

У ліквідних іменах зміг встояти лише концерн "Стірол", +0,68%. У числі аутсайдерів були "Мотор Січ" (MSICH), -6,88%, Єнакіївський метзавод (ENMZ), -6,22%, Центренерго (CEEN), -5,78%, і Західенерго (ZAEN), -5,26%.

"Український ринок знову піддався бомбардуванню продавців, найбільш нестійких до зовнішніх настроїв", - відзначає інвестиційний керуючий Dragon Capital Олег Дрижак.

Нагадаємо, в середу глава ФРС США Бен Бернанке заявив про спільне рішення центрального банку країни перекласти 400 мільярдів доларів з казначейських облігацій в папери з погашенням через 6-30 років, що не передбачає розширення балансу ФРС.

"Інвесторів, які в цілому очікували нового етапу кількісного пом'якшення шляхом випуску нових електронних грошей і більш обгрунтовану і переконливу монетарну політику ФРС, ця новина не втішила", - констатує Дрижак

Реклама:

"До того ж були знижені рейтинги трьох найбільших американських та італійських банків, що посилило кризові настрої", - підкреслює експерт.
 
Напередодні американські майданчики закрилися зниженням понад 2%.

У той же час, список найгірших за динамікою фондових майданчиків у четвер очолював ММВБ, індекс біржі знижувався на 7,8% на тлі девальвації рубля. Європейські майданчики втратили в межах 5%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!