"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Через кризу держава може продати Ощадбанк

Четвер, 22 вересня 2011, 19:12

Погiршення ситуацiї у свiтовiй економiцi може змусити українську владу вже у першому кварталi 2012 року предметно обговорювати питання приватизацiї Ощадбанку для наповнення державного бюджету.

Так вважає член парламентського комiтету з питань фiнансiв, банкiвської дiяльностi, податкової та митної полiтики, голова ради Асоцiацiї українських банкiв (АУБ) Станiслав Аржевiтiн, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"У першому кварталi питання про його приватизацiю може бути порушено", - сказав вiн.

Аржевiтiн пояснив, що реалiзацiя такого сценарiю стане вiрогiдною, якщо державному бюджету потрiбнi будуть кошти для протидiї кризовим явищам, поява яких буде пов'язана з реалiзацiєю прогнозiв про другу хвилю кризи у свiтовiй економiцi.

Реклама:

За його оцiнкою, продаж акцiй Ощадбанку може вiдбутися, незважаючи на те, що час для отримання високої цiни буде не найкращим: на продаж може бути виставлено до 49% акцiй держбанку.

При цьому, за словами голови ради АУБ, малоймовiрним є розгляд питання про продаж акцiй другого державного банку - Укрексiмбанку - в 2012 роцi, але можливе ухвалення рiшень про продаж нацiоналiзованих пiд час кризи кредитно-фiнансових установ -Укргазбанку, банку "Київ".

За його словами, питання продажу держпакетiв у пiдконтрольних уряду Укргазбанку i банку "Київ" буде актуалiзовано одразу ж пiсля передання проблемних активiв цих фiнустанов у санацiйний банк, створений на базi Родовiд банку.

Ощадбанк заснований у 1991 роцi. Усi його акцiї належать державi. Згiдно з даними Нацбанку України, на 1 липня 2011 року за розмiром загальних активiв банк посiдав 3 місце серед 176 банкiв країни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!