Ахметов і Нусенкіс приєдналися до полювання на держшахти

Четвер, 22 вересня 2011, 17:16

Заявки на участь у конкурсі на концесію цілісних майнових комплексів (ЦВК) держпідприємств "Ровенькиантрацит" і "Свердловантрацит" подали група  "Дтек" і "Донецьксталь-метзавод".

Про це заявило джерело в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За словами співрозмовника видання, заявки подані в кінці минулого - на початку цього тижня.

Зокрема, від "Дтек" заявки на концесію подали ТОВ "Дтек. Ровенькиантрацит", ТОВ "Дтек. Свердловантрацит".

Раніше заявку на участь в конкурсі подало донецьке ТОВ "Донпромбізнес"  - дочка вугільної компанії Coal Energy SA.

Реклама:

Як повідомлялося, на початку квітня 2011 року Кабінет міністрів вніс ЦВК "Свердлов-" і "Ровенькиантрацита" до переліку підприємств держвласності, які можуть бути передані в концесію.

Міненерговугілля 11 серпня оголосило конкурс з надання в концесію ЦВК "Ровеньки-" і "Свердловантрацит" строком на 49 років.

Заявки на участь у конкурсі подаються протягом 60 днів з дня публікації оголошень про проведення концесійного конкурсу. Конкурсні пропозиції розглядаються конкурсною комісією протягом 45 днів з останнього дня їх подачі.

Претендент на концесію повинен надати документальне підтвердження щорічного видобутку вугілля в обсязі не менше 2 мільйонов тонн протягом 2006-2010 років. 

До конкурсу, зокрема, не будуть допущені претенденти, у статутному капіталі яких частка будь-якої держави або держпідприємства безпосередньо чи опосередковано перевищує 25%. 

ЦВК "Ровенькиантрацит" оцінено в 2,48 мільярда гривень, ЦВК "Свердловантрацит" - в 1,74 мільярда гривень. 

Підприємства входять до п'ятірки найбільших за обсягами видобутку вугілля підприємств країни.

ПАТ "Донецьксталь-метзавод" створено на виробничих потужностях Донецького металургійного заводу (ДМЗ) і спеціалізується на виробництві металургійної продукції і торгівлі коксом. Входить до групи "Донецьксталь", власником якої є російський бізнесмен Віктор Нусенкіс.

"Дтек" створений в 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ) донецького бізнесмена Ріната Ахметова.

Раніше генеральний директор "Дтек" Максим Тимченко уже повідомляв, що компанія планує взяти участь в конкурсі на концесію цілісних майнових комплексів державних підприємств "Ровенькиантрацит" і "Свердловантрацит".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: