Податкова оштрафувала пару та пенсіонерку на сім мільйонів за торгівлю презервативами

Четвер, 22 вересня 2011, 16:46

Державна податкова адміністрація в Києві оштрафувала сімейну пару і 70-річну пенсіонерку на 7,2 мільйона гривень за порушення під час торгівлі презервативами.

Про це повідомив відділ громадських зв'язків ДПА в Києві, передають "Українські новини".

Штрафи на таку загальну суму було накладено за результатами проведеної в липні перевірки, що розпочалася після того, як зазначені люди подали заяву на припинення своєї приватної підприємницької діяльності.

Податкова встановила, що протягом 3 років зазначені підприємці вели свій бізнес за такою схемою: вони купували за готівку в одній із київських фармацевтичних компаній презервативи марок Durex, Contex і Silk, а далі ці вироби без обліку продавали іншим підприємствам, які переводили кошти на їхні рахунки, відкриті в одній із банківських установ Києва.

Зокрема, подружню пару підприємців із Троєщини, які перебували на спрощеній системі оподаткування, за відсутність книги обліку доходів і видатків під час продажу презервативів, оштрафовано на 5 мільйонів гривень.

А 70-річну жінку-пенсіонерку, яка 2008 року зареєструвалася приватним підприємцем, за відсутність обліку зазначеного товару оштрафовано на 2,2 мільйона гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: