"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Київрада відхилила приватизацію "Хрещатика"

Четвер, 22 вересня 2011, 15:37

Київрада не підтримала приватизацію комунального пакету акцій банку "Хрещатик", але виставила на приватизацію пакет акцій Борщагівського хімфармзаводу.

Київська міськрада на засіданні в четвер, 22 вересня, внесла зміни до програми приватизації на 2011-2012 роки, якими дозволено приватизацію 30% пакету акції ЗАТ НВЦ "Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод", 25% +1 акція ВАТ "Київспецтранс" та 51% акцій ТОВ "Київський міжнародний контрактовий ярмарок".

За це рішення проголосували 75 депутатів, передає DT.UA.

У той же час депутати вкотре не підтримали винесення на приватизацію комунального пакету акцій банку "Хрещатик" у розмірі 24,525%.

Реклама:

Пропозицію про виключення цієї позиції з переліку об'єктів, які пропонувалося внести до програми приватизації, вніс депутат Юрій Бондар - фракція Громадський актив Києва.

Начальник Головного управління комунальної власності Київської міської державної адміністрації Дмитро Парфененко повідомив, що від продажу пакету акцій Борщагівського хімфармзаводу планується отримати близько 300 мільйонів гривень, від продажу пакету акцій банку "Хрещатик" планувалося виручити близько 200 мільйонів гривень.

В цілому, за його словами, ГУ комунальної власності планувало отримати від продажу непрофільних активів, які вона пропонувала затвердити Київраді і внести додатково до програми приватизації, близько 600 мільйонів доларів.

Він підкреслив, що в бюджеті Києва на 2011 рік доходи від приватизації комунального майна заплановано в розмірі 1,4 мільярда гривень.

ГУ комунальної власності прийняло рішення про приватизацію 84 об'єктів на суму понад 70 мільйонів гривень, з них укладено лише 20 договорів на загальну суму 44 мільйони гривень, але до бюджету поки надійшло лише 33 мільйони гривень.

В роботі знаходиться ще 320 об'єктів, однак за їх приватизацію можна отримати до кінця 2011 року не більше 200 мільйонів гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: