Російські генерали закликали Кремль не шантажувати Україну

Четвер, 22 вересня 2011, 13:52

Стратегічні відносини Росії й України звелися до "базарного торгу" і тому Москві слід змінити свою риторику щодо Києва.

Про це йдеться в листі на ім`я президента Росії, який написала група військових експертів Росії, опублікованому у виданні "Независимая газета".

"Ми були впевнені, що почнеться період вибудовування дружніх взаємовідносин, справжнього стратегічного партнерства двох слов`янських держав. Проте вибудовування відносин стратегічного партнерства спіткнулося об газові ціни", - повідомляється в листі.

"Господарська суперечка між російським "Газпромом" і "Нафтогазом України" набула несумірних масштабів і загрожує обвалити наші спільні досягнення", - наголошують експерти.

На їх думку, в газовий конфлікт втрутяться треті сили, які змусять Україну повернути свій зовнішньополітичний курс на захід, внаслідок чого країна може вступити в НАТО, а на південно-західних рубежах Росії з`явиться "дуга нестабільності" - Україна-Грузія-Північний Кавказ. 

Реклама:

Експерти закликали політиків Росії й України уникати будь-яких взаємних звинувачень, терміново сісти за стіл переговорів і в дусі принципів стратегічного партнерства вирішити всі конфлікти.

Свої підписи під посланням поставили колишній міністр оборони Росії Ігор Родіонов, колишній глава російського бюро Інтерполу Володимир Овчинський, екс-глава Чорноморського флоту РФ Володимир Комоєдов, публіцист, головний редактор газети "Завтра" Олександр Проханов та інші.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!