"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Депутати прийняли за основу програму розвитку Азарова

Четвер, 22 вересня 2011, 13:47

Верховна рада має намір затвердити програму соціально-економічного розвитку на 2012 рік.

За ухвалення за основу в першому читанні розробленого Кабінетом міністрів законопроекту 9159 проголосував 271 депутат при мінімально необхідних 226, передають "Українські новини".

Програма передбачає виконання рядом заходів, які нібито повинні привести до поліпшення життєвого рівня українців, поліпшення стану навколишнього середовища.

Цілями програми також є забезпечення макроекономічної стабільності, відновлення довгострокового кредитування реального сектора економіки та домогосподарств, підвищення конкурентоспроможності вітчизняних товарів на зовнішніх ринках і стимулювання імпортозаміщення.

Реклама:

Уряд очікує, що виконання програми дозволить досягти зростання внутрішнього валового продукту в 2012 році в 6,5%, зростання промислового виробництва в 8,3%, обмежити темпи зростання споживчих цін 7,9%.

Окрім того, виконання програми дозволить домогтися середньорічних темпів зростання зарплати в 16%, збільшити розмір мінімальної трудової пенсії на 9,8%, отримати приріст прямих іноземних інвестицій в 7 мільярдів доларів.

Необхідні заходи для досягнення цих цілей, включають реалізації 44 держпрограми, зажадають залучення 52,639 мільярда гривень з держбюджету, 6,571 мільярда гривень із місцевих бюджетів, а також 112,494 мільярда гривень позабюджетних коштів.

 Програма також визначає основні напрямки розвитку України в 2013-2014 роках.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!