Попов продасть одного з найбільших виробників ліків

Четвер, 22 вересня 2011, 13:30

КМДА пропонує включити до "Програми приватизації комунального майна на 2011-2012 роки" пакети акцій "Борщагівського хіміко-фармацевтичного заводу", КП "Київспецтранс" та деяких інших підприємств.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Проект рішення щодо включення до переліку пакетів акцій київських підприємств буде розглянуто 22 вересня 2011 року на черговій сесії Київради.

"Продаж таких привабливих для інвесторів об'єктів надасть змогу залучити до бюджету міста ще близько 600 мільйонів гривень надходжень", - пояснив начальник Головного управління комунальної власності Києва Дмитро Парфененко.

Реклама:

З липня до вересня 2011 року Головне управління прийняло рішення щодо приватизації 84 об'єктів на суму близько 70 мільйонів гривень. Зараз вже укладено 20 договорів купівлі-продажу об'єктів приватизації. Згідно із ним бюджет міста отримає 44,031 мільйона гривень, зазначають в КМДА.

Загальна кількість надходжень до бюджету від продажу майна комунальної власності, що вже включено до переліку на приватизацію, за прогнозом профільного управління, має становити 200 мільйонів гривень.

За словами Парфененка, це незначна цифра, у порівнянні із 2010 роком.По-перше, майже півроку Програма приватизації не діяла. По-друге, у переліках немає стратегічних об'єктів, за які можна отримати чималі кошти.

"Навіть ці пакети, які ми пропонуємо включити до Програми, це "непрофільні активи" - вони не дозволяють місту впливати на управління підприємствами", - зазначаив чиновник.

Загальна кількість планових надходжень до бюджету Києва, встановлена на 2011 рік, становить 1,346 мільярда гривень.

ВАТ "Київспецтранс" - підприємство, що надає послуги з поховання твердих побутових відходів Утилізує понад половину ТПВ міста Києва. 46,83% акцій "Київспецтрансу" володіє компанія "Геотрон", 51% - Київрада.

Частка Борщагівського хімфармзаводу серед вітчизняних виробників лікарських засобів становить 9,67%. Продукція заводу експортується до країн близького та далекого зарубіжжя, частка експорту в загальних обсягах продаж заводу становить 6,8%.

Завод експортує продукцію у 10 країн світу, зокрема в країни Балтії, Азії та Східної Європи. Київрада є власником 29,94% акцій заводу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!