"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Антонов" забрав літак у Коломойського

Четвер, 22 вересня 2011, 12:38

Державне підприємство "Антонов" наприкінці серпня 2011 року вилучило один літак "Ан-148" в авіакомпанії "АероСвіт".

Про це повідомив помічник генерального директора "АероСвіту" із зв'язків з громадськістю Сергій Куций, передає "Інтерфакс-Україна".

22 серпня 2011 року повітряне судно було відкликано ДП "Антонов" для додаткового обслуговування, а через кілька днів виробник повідомив перевізника, що літак більше не буде використовуватися для обслуговування повітряних мереж "АероСвіту".

Як повідомило агентству джерело, повітряне судно було передано авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ), проте сам перевізник поки не коментує цю інформацію.

Реклама:

За даними Куцого, другий літак, який використовувався під позивними "АероСвіту", 2 вересня 2011 року повернувся з технічного обслуговування і продовжує роботу на маршрутах компанії.

Як повідомлялося, згідно з угодою між авіакомпанією "АероСвіт" і ДП "Антонов", держпідприємство досі надавало перевізнику транспортні послуги, виконуючи двома літаками "Ан-148" рейси під позивними "АероСвіту".

ЗАТ "АероСвіт" створено в 1994 році. Флот компанії складається з 16 середньомагістральних Boeing 737 і семи далекомагістральних Boeing 767.Крім цього, спільно з іншими українськими компаніями-партнерами "АероСвіт" на окремих маршрутах використовує літаки Airbus 320, Airbus 321, Embraer 145, Embraer 195 і "Ан-148".

На початку серпня 2011 року ДП "Антонов" передало МАУ на умовах лізингу літак "Ан-148-100".

Коломойський є співвласником Приватбанку. Бізнесмен вже контролює три українські авіакомпанії - "АероСвіт", "Донбасаеро" і "Дніпроавіа", які об'єднані в альянс "Українська авіаційна група".

За неофіційними даними, під впливом групи також знаходиться авіакомпанія "Роза вітрів".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: