За тиждень "Нафтогаз" підпише п’ять угод з видобувними компаніями

Четвер, 22 вересня 2011, 11:16

29 вересня в Києві відбудеться міжнародна конференція "Україна-ЄС: шлях до єдиного енергетичного простору", під час якої очікується підписання угод з п'ятьма міжнародними компаніями.

Про це, після проведення розкриття пропозицій на купівлю ДАТ "Чорноморнафтогаз" бурової установки, повідомив заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Вадим Чупрун, передає "Ukrаїнська nergетика".

Він уточнив, що згадані угоди "Нафтогаз" планує підписати з американськими компаніями Halliburton, ExxonMobil, італійською Eni, французькою Total та російським "Газпромом".

За його словами, угоди будуть стосуватися традиційного та нетрадиційного видобутку, реанімації фонду свердловин, які не працюють, в тому числі супроводу та аудиту всіх технологічних циклів першої бурової установки ДАТ "Чорноморнафтогаз".

Реклама:

Чупрун повідомив, що зараз "Нафтогаз" відправив компаніям всю необхідну документацію для того, щоб вони зробили відповідні зауваження і вийшли на фінальне підписання угод 29 вересня.

При цьому, "Нафтогаз" узгоджує з компаніями два моменти - презентацію можливостей відповідних територій та формат співпраці.

За словами Чупруна, держхолдингу необхідно визначитись з координатами конкретних територій, які будуть підпадати під інтереси спільної діяльності.

Для цього згідно графіків буде проведено ряд заходів, на яких буде представлено характеристики територій - особливо щодо покладів сланцевого газу та шахтного метану Дніпровсько-Донецької западини та західної частини України.

Очікується, що роботи мають закінчитись в листопаді-грудні 2011 року. З компаніями узгоджуватиметься і формат співпраці: спільне підприємство, договір про спільну діяльність або  угода про розподіл продукції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!