"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

МХП може поглинути підприємство в Німеччині

Четвер, 22 вересня 2011, 11:04

"Миронівський хлібопродукт" розглядає можливість покупки в Німеччині м'ясопереробного підприємства і виробника готової продукції.

Про це розповів основний власник компанії Юрій Косюк, пише видання "Комерсант Україна".

У МХП розраховують закріпитися на ринку ЄС, збільшивши таким чином доходи - ціни на курятину там в середньому на 50-70% вищі, ніж в Україні.

У МХП уточнили, що актив може бути куплений і в інших країнах ЄС, зокрема Італії, Словаччині, Франції.

Реклама:

"Ця покупка гарантує нам місце на полиці в магазинах Європи. Інвестиції в проект можуть становити близько 100-150 мільйонів євро", - каже Косюк.

Сировину для підприємства в Німеччині - куряче філе - МХП має намір постачати з України. З неї буде виготовлятися готовий продукт, зокрема м'ясо-ковбасні вироби і напівфабрикати.

Зараз українські виробники м'яса курки завершують процес отримання дозволів на постачання продукції в ЄС.

У МХП розраховують отримати дозвіл в найближчий місяць.

"Миронівська птахофабрика готова почати експорт. За попередніми даними, нам дадуть можливість експортувати 20 тисяч тонн курятини", - каже Косюк. Прес-секретар Держкомітету ветмедицини Анатолій Осадчий підтвердив, що в найближчий місяць МХП має отримати дозвіл.

"Миронівський хлібопродукт" - ТМ "Наша Ряба", "Легко!", "Фуа Гра", "Бащинський", "Дружба народів", "Європродукт", "Сертифікований Ангус" займає близько 50% промислового виробництва м'яса птиці в Україні.

МХП давно прагне вийти на зовнішні ринки - в Україні компанія є найбільшим гравцем і рости високими темпами тут вже не виходить.

Зараз, за ​​словами Косюка, компанія зосередилася на виході в ЄС. "МХП давно готувався до експансії. Для цього інвестував в нове підприємство - завод у Вінниці", - говорить керівник групи "Німецько-український аграрний діалог" Хайнц-Вільгельм Штрубенхофф.

У МХП собівартість виробництва продукції приблизно в два рази нижча, ніж у країнах ЄС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: