Греція звільнить 30 тисяч службовців та уріже пенсії заради чергової "дози"

Четвер, 22 вересня 2011, 10:43

Греція в середу пообіцяла ще сильніше урізати пенсії, продовжити податок на нерухомість і звільнити в резерв десятки тисяч держслужбовців заради чергової порції кредитів ЄС і МВФ.

"Ці рішення мають показати ринкам і нашим партнерам, що Греція хоче і може виконувати взяті на себе зобов'язання і залишатися внутрішнім елементом єврозони і Європейського союзу", - заявив представник уряду Ліас Моссіалос, передає Reuters.

Грецький уряд вирішив скоротити пенсії, розмір яких доходить до 1.200 євро на місяць, на 20 відсотків, а також знизити виплати колишнім держслужбовцям, які звільнилися у віці до 55 років.

Афіни продовжать підвищений податок на нерухомість як мінімум до 2014 року, тоді як, згідно з попереднім планом, він повинен був закінчитися в 2012 році.

Реклама:

Уряд також хоче перевести 30 тисяч держслужбовців у резерв в 2011 році, скоротивши їхні зарплати на 40 відсотків, і дати їм 12 місяців на те, щоб знайти нову роботу в держсекторі або звільнитися.

При наростаючому громадському невдоволенні на тлі політики затягування поясів, впливові профспілки та об'єднання працівників транспорту з четверга оголосили страйк на знак протесту проти нових заходів уряду.

Афіни намагаються укластися в узгоджені з міжнародними кредиторами показники бюджету, щоб отримати черговий транш фінансової допомоги з 110 мільярдів євро від Євросоюзу та Міжнародного валютного фонду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!