Moody's знизило рейтинги великих банків США

Четвер, 22 вересня 2011, 10:32

Агентство Moody's у середу знизило боргові рейтинги найбільших банків США, пославшись на небажання уряду в майбутньому допомагати великим проблемним кредиторам.

Під ніж рейтингового агентства потрапили Bank of America Corp, Wells Fargo & Co і Citigroup Inc.

"Уряд тепер з більшою ймовірністю, ніж у розпал фінансової кризи, дозволить великим банкам збанкрутувати, якщо у них виникнуть проблеми", - заявило агентство, передає Reuters.

Moody's знизило довгостроковий рейтинг найбільшого банку США за розміром активів - Bank of America - до Baa1 з A2, і короткостроковий рейтинг до Prime 2 з Prime 1.

Реклама:

Bank of America терпить мільярдні збитки через невиплату іпотеки, судову тяганину і стреси, пов'язані з новими жорсткими правилами для банківського сектора.

Акції BofA звалилися на 7,5 відсотка за підсумками торгів на Уол-стріт у середу, котирування Citigroup опустилися на 5,2 відсотка, Wells Fargo втратив 3,9 відсотка.

Агентство повідомило, що залишає прогноз рейтингу трьох кредиторів негативним.

Bank of America заявив, що причини зниження рейтингу пов'язані з факторами, які банк не в змозі контролювати, і запевнив, що у кредитора хороший запас ліквідності в 400 мільярдів доларів.

Citigroup заявив, що втрата рейтингу зачіпає 1 відсоток фондування операцій банку. Рішення не вплине на потребу банку у фінансуванні, повідомив кредитор.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!