Долар росте після рішення ФРС

Четвер, 22 вересня 2011, 10:06

Курси долара до більшості світових валют зростають у ході торгів у четвер після того, як Федеральна резервна система оголосила про заходи, спрямовані на зниження довгострокових процентних ставок.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Долар дорожчає найшвидшими темпами за два тижні по відношенню до єни, падіння японської нацвалюти посилюється очікуваннями, що Банк Японії зробить чергову валютну інтервенцію з метою захисту економіки країни, передає "Інтерфакс".

Курс євро впав до 8:20 у четвер до 1,3539 з 1,3573 долара на закриття попередньої сесії в Нью-Йорку.

Реклама:

У парі з японською нацвалютою євро піднявся з 103,76 до 103,88 єни, раніше в ході торгів його курс падав до мінімальних з червня 2001 року 103,67 єни.

Долар подорожчав з 76,46 до 76,84 єни.

Доларовий індекс ICE, що враховує курси долара до валют шести основних торговельних партнерів США: євро, єни, британського фунта стерлінгів, канадського долара, швейцарського франка і шведської крони, підскочив до максимуму за сім місяців.

Комітет з відкритих ринків ФРС запустив у середу нові заходи зі стимулювання економіки США, вирішивши змінити структуру портфеля облігацій на користь більш "довгих" паперів і не знижувати інвестиції в іпотечні облігації.

Американський ЦБ заявив, що в період до червня майбутнього року купить довгострокові Treasuries на 400 мільярдів доларів за рахунок надходжень від продажу бондів з погашенням протягом найближчих трьох років.

Це має збити рівень довгострокових кредитних ставок і тим самим підтримати інвестиції, житловий сектор.

Крім того, кошти, що надходять від погашення облігацій іпотечних агентств, будуть реінвестуватися в нові аналогічні облігації з терміном погашення до 30 років.

При цьому керівники ФРС зазначили, що "існують серйозні знижувальні ризики для економічного прогнозу, включаючи складності на міжнародних фінансових ринках".

Між тим зміцненню євро в парі з єною і рядом інших валют сприяє очікуване скорочення держвидатків Греції, що дозволить їй отримати наступні транші міжнародних кредитів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!