ФДМ назвав ціну за "Західенерго" та "Київенерго"

Середа, 21 вересня 2011, 16:30

Кабінет міністрів на засіданні затвердив стартову ціну продажу пакетів акцій "Західенерго" та "Київенерго".

Про це сказав голова Фонду державного майна України Олександр Рябченко на прес-конференції в Києві.

Як передає "Лігабізнесінформ", Рябченко зазначив, що стартова ціна 45,103% акцій енергокомпанії "Західенерго" на приватизаційному конкурсі буде на рівні 1,932 мільярда гривень.

Стартова ціна продажу 25% акцій енергокомпанії "Київенерго" - на рівні 432,305 мільйона гривень.

Реклама:

"В Україні починається приватизація підприємств електроенергетики. Визначальні рішення прийняті, кроки зроблені. Сьогодні на засіданні уряд схвалив умови конкурсу з "Київенерго" і "Західенерго". Це будуть два перші конкурсу, які будуть оголошені в наступну середу", - зазначив глава ФДМУ.

За словами Рябченка, серед вимог конкурсу з продажу "Західенерго" значиться, що частка українського вугілля в поставках на ТЕС повинна становити мінімум 70%.

Також серед вимог до претендентів: постачання не менше 30% від обсягів електроенергії "Західенерго" та "Київенерго" відповідно.

Рябченко також повідомив, що на "Київенерго" можуть претендувати компанія ЛЕО (Костянтин Григоришин), Сервіс-інвест (ДТЕК, Ринат Ахметов), AES-Київобленерго (брати Суркіси), Львівобленерго (Григоришин і Коломойський), Полтаваобленерго, а також інші іноземні компанії.

Щодо кола покупців "Західенерго" глава ФДМУ зазначив, що він обмежений "Дтек" і 13 іноземними компаніями.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що найбільший приватний вертикально-інтегрований енергохолдинг "Дтек" розраховує на участь у приватизації енергогенеруючих компаній "Західенерго" і "Дніпроенерго" та енергопостачальних компаній "Київенерго" і "Донецькобленерго".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!