"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мін’юст США попався на кексах по 16 доларів

Середа, 21 вересня 2011, 16:00

Американський уряд посилено шукає шляхи зі скорочення дефіциту федерального бюджету.

Для початку можна відмовитися від 16-доларових кексів і 10-доларового печива, свідчить остання перевірка, передає Reuters.

"Ми виявили, що в серпні 2009 року в ході юридичної конференції у Вашингтоні Міністерство юстиції витратило 16 доларів на кожен з 250 поданих на ній кексів", - йдеться у звіті служби головного інспектора Мін'юсту, опублікованому у вівторок, 20 вересня.

Перевірка виявила, що учасників однієї з них пригощали надто дорогими мафінами, завезеними з готелю Capital Hilton Hotel, що розташований у кількох кварталах від Білого дому, а також печивом і тістечками по 10 доларів за штуку.

Реклама:

Під час іншої конференції міністерство витратило по 32 долара на особу на пригощання з крекерів, попкорну та шоколадних батончиків, а також на каву вартістю 8,24 долара за чашку, пишуть автори доповіді.

Звіт про подібні марнотратства отримав великий резонанс у Конгресі США.

Сенатор Чак Гресслі, глава республіканців в юридичному комітеті Сенату, повідомив журналістам, що звіт демонструє, з чого варто почати роботу зі скорочення витрат спеціальному комітету, що шукає шляхи заощадити бюджету 1,2 трильйона доларів.

"Мафіни по 16 доларів і 600 тисяч доларів на послуги з організації конференцій - це те, що змушує американців сумніватися в уряді і вимагати змін, - заявив Гресслі. - Люди обурені- і вони мають на те повне право".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!