"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рада відмовилася позбавляти суддів, прокурорів та слідчих високих пенсій

Середа, 21 вересня 2011, 15:14

Верховна рада відмовилася ухвалити закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо правових наслідків порушення суддями, прокурорами та слідчими прав та свобод людини і громадянина, закріплених Конституцією".

Як передає УНІАН, за ухвалення відповідного рішення проголосували лише 66 народних депутатів з 364 зареєстрованих в сесійній залі.

Законопроектом передбачалося доповнити закон "Про прокуратуру", закон "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб".

Також передбачалося доповнити закон "Про судоустрій та статус суддів" положеннями, згідно з якими особи, пенсія яким призначена на підставі цих норм, втрачають право на її отримання в разі набрання законної сили рішенням суду або рішенням міжнародної судової установи, юрисдикція якої визнана Україною, яким встановлено факт вчинення суддею, прокурором чи слідчим порушення прав чи свобод громадянина.

Реклама:

В цьому випадку, відповідно до законопроекту, пенсія нараховується згідно з закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!