Ахметов хоче отрима найбільші підприємства вуглепрому

Середа, 21 вересня 2011, 15:02

"Дтек" Ріната Ахметова планує взяти участь в конкурсі на концесію цілісних майнових комплексів державних підприємств "Ровенькиантрацит" і "Свердловантрацит".

Про це заявив генеральний директор компанії Максим Тимченко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Думаю, найближчим часом ми повинні прийняти позитивне рішення про участь у конкурсі", - сказав він, додавши, "ми активно зараз вивчаємо умови, намагаємося це вкласти у наше бачення і концепцію розвитку бізнесу".

Минулого тижня заявку на участь в конкурсі подало ТОВ "Донпромбізнес" - "дочка" вугільної компанії Coal Energy SA (Люксембург), створеної в рамках реорганізації групи НВО "Механік" і котирується на Варшавській фондовій біржі.

Реклама:

Міністерство енергетики та вугільної промисловості оголосило конкурс з надання в концесію "Ровенькиантрацит" і "Свердловантрацит" строком на 49 років 11 серпня цього року.

Заявки на нього приймаються протягом 60 днів, а після завершення цього терміну розглядаються конкурсною комісією протягом 45 днів.

Претендент на концесію повинен надати документальне підтвердження щорічного видобутку вугілля в обсязі не менше двох мільйонів тонн протягом 2006-2010 років.

До конкурсу, зокрема, не будуть допущені претенденти, у статутному капіталі яких частка будь-якої держави або держпідприємства безпосередньо чи опосередковано перевищує 25%.

"Ровенькиантрацит" оцінено в 2,477 мільярда гривень, "Свердловантрацит" - в 1,74 мільярда гривень.

"Ровенькиантрацит" і "Свердловантрацит" входять до п'ятірки найбільших за обсягами видобутку вугілля підприємств країни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: