Депутати відмовились знизити поріг хабара

Середа, 21 вересня 2011, 14:15

Верховна рада відмовилася знизити суму, яка вважається хабаром у великих розмірах.

Як повідомляє УНІАН, за ухвалення відповідного проекту закону Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії хабарництву проголосували тільки 104 народних депутата з 371 зареєстрованого в сесійній залі.

Згідно з чинним законодавством, хабаром в особливо великому розмірі вважається такий, що у 500 і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

Депутатам запропонували знизити цю межу до 300 не оподатковуваних податком мінімумів доходів громадян.

Реклама:

Крім того, законопроектом передбачалося збільшення термінів позбавлення волі за хабарництво в особливо великому розмірі, вчинене службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище, і за хабарництво, поєднане з іншими злочинами.

За отримання хабара в особливо великому розмірі, поєднане з явно незаконним затриманням, приводом, арештом, триманням під вартою; притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності слідчим, прокурором чи іншою уповноваженою на те законом особою; прийняття суддею завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови законопроектом передбачалося довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Також передбачалося встановити, що Закон Про застосування амністії в Україні не може застосовуватися до засуджених за одержання хабара в особливо великому розмірі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!