"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Дочці" "Нафтогазу" знову пропонують бурову установку за 400 мільйонів

Середа, 21 вересня 2011, 14:06

Заявки на участь в тендері ДАТ "Чорноморнафтогаз" на придбання самопідйомної бурової установки подала одна латиська і дві британські компанії.

Як передає "Інтерфакс-Україна", такі дані були оприлюднені в ході розкриття тендерних пропозицій в офісі "Нафтогазу" в Києві в середу.

Пропозиція компанії Highway Investment Processing LLP (Уельс) - 400,344 мільйона доларів, пропозиція компанії Rigas Kugu (Латвія) - 399,8 мільйона доларів, Diafall Ltd (Великобретанія) - 405 мільйонів доларів.

Як уточнив журналістам заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Вадим Чупрун, пропозиції на участь у тендері також були розіслані найбільшим українським і міжнародним компаніям.

Реклама:

Як повідомлялося, наприкінці травня низка ЗМІ поширила інформацію про те, що ДАТ "Чорноморнафтогаз" через компанію-посередника придбало бурову установку за ціною 400 мільйонів доларів, хоча завод-виготовлювач з Сінгапуру продав її за ціною близько 250 мільйонів доларів.

У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості та НАК "Нафтогаз України" заявили, що кінцева ціна установки в 400 мільйонів доларів обумовлена її комплектацією.

Зокрема, різниця між ціною бурової платформи від заводу-виготовлювача і кінцевою ціною, яку ДАТ заплатить компанії Highway Investment Processing LLP (Уельс), пояснюється наступним дообладнанням платформи, зібраної заводом у мінімальній комплектації.

"Чорноморнафтогаз" здійснює роботи з освоєння українських шельфів Чорного та Азовського морів.

Підприємство також видобуває вуглеводні на родовищах, розташованих у Криму, експлуатує розташовані на півострові Глібовське ПСГ і магістральні газопроводи.

100% акцій ДАТ знаходиться в управлінні НАК "Нафтогаз України".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: