Генпрокуратура розслідує аферу зі зброєю 2008 року

Середа, 21 вересня 2011, 13:35

Генеральна прокуратура розслідує кримінальну справу стосовно службових осіб дочірнього підприємства держкомпанії "Укрспецекспорт" "Спеціалізованої зовнішньоторговельної фірми "Прогрес".

Кримінальне провадження розпочато у зв'язку з продажем цим підприємством у 2008 році комплектуючих до універсального багатоцільового тягача БТС-5Б фірмі Superior Heavy Ekuipment Co з Йорданії, повідомляє видання "Дело".

Слідство з'ясувало, що договір на постачання запасних частин до БТС-5Б та інших товарів між сторонами був укладений у грудні 2007 року.

Однак, 7 липня 2008 року, посадові особи фірми "Прогрес" уклали контракт з компанією Brintex Limited з Белізу про надання останньою консультаційних послуг за межами України з метою вирішення проблем, що виникли в процесі виконання контракту від 25 грудня 2007 року.

Реклама:

Вартість цих послуг оцінювалася в 120 тисяч доларів.

За даними прокуратури, консультаційні послуги, передбачені контрактом фактично не надавалися і згідно з довідкою ГоловКРУ від 6 липня 2011 року, внаслідок оплати зазначених послуг, СЗТФ "Прогресс" завдано збитків на суму 120 тисяч доларів.

Прокуратура звернулася до суду з проханням надати санкцію на обшук за місцем проживання колишнього директора СВТФ "Прогрес", який на той час керував підприємством.

У нього вдома слідчі сподівалися знайти документи і предмети, які могли внести ясність у хід розслідування.

Мова може йти про Дмитра Пономаренка, який керував "Прогресом" з червня 2008 року до вересня 2008 року.

За даними видання, його призначення на цей пост в 2008 році лобіював народний депутат Ігор Рибаков через тодішнього главу Секретаріату президента Віктора Балогу.

Крім екс - керівника "Прогресу", обшук пройде у директора туристичної фірми "Дені - тур", який був повіреним компанії-посередника Brintex Limited.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: