Банки роздають гривню великим гравцям

Середа, 21 вересня 2011, 12:45

За підсумками серпня 2011 року сукупний кредитний портфель банків України зріс на 1,5%, або на 11,8 мільярда гривень - до 781,4мільярда гривень.

Про це повідомляє Національний банк з посиланням на оперативні дані, передає видання "Дело".

Основний приріст портфеля відбувся за рахунок кредитування банками корпоративних клієнтів.

Так, в серпні 2011 року фінустанови видали підприємствам на 11,5 мільярда гривень більше, ніж останні погасили. Приріст портфеля фізосіб становив 300 мільйонів гривень.

Реклама:

Портфель роздрібних кредитів у національній валюті істотно виріс - на 3,4 мільярда гривень, а валютний скоротився на 3,1 мільярда гривень.

Як повідомлялося, 1 січня 2011 року закінчилася дія закону, який забороняв кредитування населення в іноземній валюті. Разом з тим після закінчення його дії валютне кредитування відновили лише окремі банки.

Національний банк виступив із заявою про необхідність введення постійного заборони на валютне кредитування фізосіб і в липні 2011 парламент підтримав цю ініціативу.

Документ ще не набув чинності, адже президент Віктор Янукович його ветував, повернувши до парламенту зі своїми пропозиціями, хоча правки президента не стосувалися заборони на видачу населенню кредитів в іноземній валюті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!