"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров записав собі в актив успіхи України на рівні з Ботсваною і Тринідадом

Середа, 21 вересня 2011, 10:31

Прем'єр-міністр Микола Азарова вважає, що поліпшення позиції України у світовому рейтингу конкурентоспроможності свідчить про ефективність заходів уряду.

Про це він сказав, відкриваючи засідання уряду в середу.

"Це один з найбільш пріоритетних світових рейтингів. Він свідчить про реальний стан справ, дає оцінку діяльності влади, умовам для ведення бізнесу та державним фінансам", - зазначив голова уряду.

Прем'єр наголосив, що рейтинг є незалежною експертною оцінкою економічної політики, яку реалізує уряд.

Реклама:

Азаров зазначив, завдяки чому покращився рейтинг України

"Передусім, завдяки оздоровленню макроекономічної ситуації. Тут зростання становить одразу на 20 пунктів. Це серйозна підтримка нашого курсу. Ми на правильному шляху саме зараз, коли найбільші економіки світу знаходяться у невизначеності", - вважає він.

Прем'єр-міністр нагадав, що завдяки зусиллям уряду "скорочено бюджетний дефіцит з 18% ВВП до 5% сьогодні і до 2,5%у 2012 році".

Також він зауважив, що Кабмін взяв курс на абсолютне скорочення зовнішніх запозичень.

"Я не обіцяю метелик результатів тут і зараз, але я переконаний в тому, що політика скорочень бюджетного дефіциту і модернізації української економіки разом з дерегуляцією і похованням корупції є "зеленим світлом" для інвесторів", - додав Азаров.

Раніше віце-прем'єр Сергій Тігіпко також відзначав, що поліпшення рейтингу конкурентоспроможності свідчить про ефективність реформаторської політики уряду.

Як повідомлялося, що Україна повернулася на 82 місце в рейтингу конкурентоспроможності, розробленому Всесвітнім економічним форумом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!