"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Після переговорів Греції з ЄС євро пішов вгору

Середа, 21 вересня 2011, 10:00

Курс євро до долара підвищується в ході торгів у середу, оскільки хід переговорів між Грецією, Євросоюзом і Міжнародним валютним фондом (МВФ) понизив побоювання інвесторів щодо грецького дефолту.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням Bloomberg.

Єна дорожчає до більшості світових валют і наближається до рекорду за період після закінчення Другої світової війни в парі з доларом у зв'язку з прогнозованим МВФ різким уповільненням темпів світового зростання, ніж передбачалося, йдеться в повідомленні.

Пара євро-долар на 8:00 в середу торгується на рівні 1,3715 долара у порівнянні з 1,3702 долара за підсумками сесії 20 вересня.

Курс євро до єни опустився в ході торгів до 104,70 іни з 104,75 єни на закритті ринку напередодні.

Вартість долара до єни становила в середу 76,35 єни проти 76,45 єни у вівторок.

Реклама:

Греція у вівторок досягла "певного прогресу" у переговорах з ЄС, МВФ і Європейським центральним банком, однак довгоочікуване рішення про виділення Афінам чергового кредитного траншу знову відкладається до наступного тижня, коли в Греції повернеться місія "трійки".

Між тим, МВФ у вівторок погіршив прогноз зростання світової економіки на 2011 і 2012 років до 4% в порівнянні з червневої оцінкою в 4,3% на поточний рік і 4,5% на наступний.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!