У Ахметова підтвердили апетит до чотирьох енергокомпаній

Вівторок, 20 вересня 2011, 20:03

"Дтек" Ріната Ахметова розраховує на участь у приватизацiї енергогенеруючих компанiй "Захiд-" i "Днiпроенерго" та енергопостачальних компанiй "Київенерго" i "Донецькобленерго".

Про це повiдомив генеральний директор компанiї Максим Тимченко.

"Є група компанiй, в яких ми є зараз акцiонерами i стосовно яких ми однозначно будемо зацiкавленi в збiльшеннi пакета", - сказав вiн агентству "Iнтерфакс-Україна".

"Проте все залежить вiд умов приватизацiї. Ось коли нам будуть вiдомi умови, ми зможемо сказати остаточно", - додав вiн.

Реклама:

Тимченко зазначив, що компанiя, як приватний акцiонер, у вiдповiдь на звернення профспiлкової органiзацiй i самих енергокомпанiй, подавала свої пропозицiї щодо формування умов приватизацiї.

"Переважно це стосувалося iнвестицiйної програми i бачення подальшого розвитку, але треба бачити фiнальнi результати, щоб ухвалити рішення", - сказав гендиректор "Дтек".

На його думку, було б неправильно вводити в умови конкурсу вимогу до претендента володiти вугiльними активами в Українi, бо це звужуватиме коло учасникiв.

"Не так їх багато в Українi, тому це не зовсiм правильно. Але накладати певнi зобов'язання закуповувати українське вугiлля - я вважаю, це критично важливо для держави, i в свiтлi енергобезпеки та пiдтримки вугiльної галузi", - сказав Тимченко.

"Енергетичне вугiлля є головним ресурсом, який споживають усерединi країни, i тут мають бути якiсь зобов'язання для тих, хто бере участь у приватизацiї", - додав вiн.

Як повiдомлялося, Кабiнет мiнiстрiв на засiданнi 21 вересня планує затвердити умови проведення конкурсiв з продажу 45,103% акцiй "Захiденерго" i 25% акцiй "Київенерго".

Умови їх приватизацiї має намiр прокоментувати цього ж дня на прес-конференцiї голова Фонду державного майна Олександр Рябченко.

"Дтек" створена в 2005 роцi для управлiння енергетичними активами групи "Систем Кепiтал Менеджмент" Ахметова.

Корпорацiї делегованi функцiї зi стратегiчного управлiння пiдприємствами групи, що становлять вертикально iнтегрований ланцюжок iз видобутку i збагачення вугiлля, виробництва та реалiзацiї електроенергiї.

Згiдно з консолiдованими аудованими фiнансовими результатами, "Дтек" у 2010 роцi збiльшив чистий прибуток у 3,3 разу - до 0,36 мільярда доларів, а виторг - на 61,8%, до 3,05 мільярда доларів.

Вклад вугiльного сектора у формування доходiв холдингу становив 1,21 мільярда доларів, електрогенерувальних потужностей - 0,99 мільярда доларів, за рахунок постачання електроенергiї "Дтек" вдалося отримати 0,85 мільярда доходу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!