"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ДУС орендувало за вісім мільйонів літак у "межигірської" фірми

Вівторок, 20 вересня 2011, 14:41

Авіаційне підприємство "Україна" Державного управління справами 29 серпня уклало угоду з ТОВ "Центравіа" на послуги по залученню повітряного судна Falcon 900 бортовий номер UR-CRD з екіпажами для авіарейсів.

Вартість угоди становила вісім мільйонів гривень. Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель", пишуть "Наші гроші".

Фірма, у якої орендується літак, була заснована в 2007 році Павлом Литовченко, який брав активну участь в оборудці з отриманням земельної ділянки для зведення резиденції "Межигір'я" Віктора Януковича.

На нього було оформлено фірму "Танталіт", яка виступила офіційним орендатором 127 га землі в Вишгородському районі під Києвом поряд з 1,7 га, орендованими особисто Віктором Федоровичем.

Реклама:

Зараз Литовченко є депутатом Київської облради.

Як повідомлялось, після оприлюднення даних про намір орендувати Falcon 900, речник Адміністрації президента Денис Іванеско повідомив, що ДУС лише розглядає можливість залучати лайнер для авіаперевезень перших осіб.

Поки ця можливість розглядалась, авіапідприємство "Україна" вирішило орендувати ще два літаки Dornier 328-300 за 2,3 мільйона гривень.

Нагадаємо, у того ж "Центравіа" за 7,5 мільйона гривень на рік орендовано вертоліт Augusta 139.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!