Українці понесли до банків валюту

Вівторок, 20 вересня 2011, 12:58

У серпні 2011 року сукупний депозитний портфель фізосіб банків України зріс на 1,1 мільярда гривень.

Про це йдеться у повідомленні Нацбанку, передає "Дело".

За інформацією регулятора, вперше з жовтня 2009 року за гривневими вкладами спостерігався відтік коштів.

За підсумками серпня 2011 року обсяг вкладів населення в українських банках виріс на 0,4% або на 1,1 мільярда гривень - до 303,4 мільярда гривень.

Реклама:

Таке зростання було забезпечено винятково за рахунок припливу коштів на депозити в іноземній валюті - за серпень 2011 року приріст становив 1,9 мільярда гривень, тоді як за гривневими вкладами спостерігався відтік - "мінус" 0,8 мільярда гривень.

Видання зазначає, що скорочення гривневого депозитного портфеля відбулося вперше з жовтня 2009 року, коли банківська система тільки починала оговтуватися від фінансової кризи.

Відтік коштів з депозитів фізосіб у гривні пояснюється зростанням девальваційних очікувань населення, які у вересні 2011 року лише посилилися.

Як повідомлялося, у серпні 2011 року українці купили в банках іноземної валюти на 824 мільйони доларів більше, ніж продали.

Частина цих грошей повернулася в банки через депозити і погашення валютних кредитів, решта суми пішла на обслуговування тіньового сектора і на зберігання поза банківським сектором.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!