"Укразалізниця" скаржиться, що Росія не повертає українські вагони

Вівторок, 20 вересня 2011, 11:46 -

"Укрзалізниця" змушена зберегти обмеження навантаження в напрямку Росії через постійні затримки повернення українських вагонів.

Про це повідомляє прес-служба "Укрзалізниці".

Середній термін обертання російського чи білоруського вагона в Україні становить 7-8 діб, а українські вагони, в середньому, залишаються закордоном 20-30 діб, а інколи й по кілька місяців.

"Ми в першу чергу забезпечуємо навантаження там, де можемо контролювати наш рухомий склад, окрім того в Україні ведуться масштабні будівельні роботи у зв'язку з підготовкою до "Євро - 2012", є свій експорт на порти, на західні прикордонні переходи", - повідомив заступник генерального директора "Укрзалізниці" Петро Науменко.

Реклама:

Він додав, що парк вагонів, що виходить за кордони України, "Укрзалізницею" не регулюється. Він стає загальним і залізничники СНД користуються ним, доки він залишається в робочому стані, пояснює голова відомства.

Українські залізничники провели декілька нарад з білоруськими колегами і домовилися, що вони повертатимуть рухомий склад вчасно, тож частково навантаження на Білорусію відновилося. З Російською Федерацією питання набагато складніше, підкреслює Науменко.

"Російські операторські компанії не мають бажання надавати свої приватизовані вагони під попутні вантажі і забирати їх на Росію, а в нас немає можливості задовольнити усіх", - наголосив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: