"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Обама презентував програму скорочення дефіциту. Друзі Баффета заплатять 1,5 трильйона

Вівторок, 20 вересня 2011, 11:24

Президент США Барак Обама запропонував на обговорення Конгресу програму зниження бюджетного дефіциту на 3,6 трильйона доларів за 10 років.

Програма включає в себе як підтримувані республіканцями заходи з урізання держвитрат, так і підвищення податків, на користь чого виступають демократи, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Спеціально створена двопартійна комісія, яка починає роботу в Конгресі, повинна представити до листопада програму з консолідації бюджету США.

Заходи, запропоновані в понеділок Обамою, повинні дозволити США почати знижувати рівень держборгу починаючи з 2017 року, добитися скорочення рівня бюджетного дефіциту до 2,3% ВВП до 2012 року.

Реклама:

План Обами передбачає підвищення податків на 1,5 трильйона доларів.

Насамперед, передбачається скасувати податкові пільги, введені за президента Джорджа Буша, що повинно забезпечити приблизно половину загальної суми додаткових надходжень.

Для багатьох американців пропонується ввести єдину ставку оподаткування доходів. Це означає, що їх інвестиційний дохід буде оподатковуватися за тією ж ставкою, що і зарплата.

Зараз за рахунок пільг на доходи від інвестицій найбагатші американці, яких близько 450 тисяч, в середньому платять податки за нижчою ставкою, ніж представники середнього класу.

Оскільки про цю проблему раніше говорив мільярдер Уоррен Баффет, пропозицію Обами охрестили Buffet Rule ("Правило Баффета").

Крім того, пропонується знизити обсяг програм медичного страхування і заощадити приблизно 1,1 трильйона доларів за рахунок виведення військ з Іраку і Афганістану.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: