"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ще неготовий LNG-термінал у 2014 році прийматиме азербайджанський газ

Вівторок, 20 вересня 2011, 09:26 -

Для забезпечення постачання газу до України буде створена україно-азербайджанська компанія.

Про це за підсумками засідання Робочої групи із створення нових маршрутів постачання енергоносіїв через територію України із Азербайджану заявив голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів, повідомляє прес-служба відомства. 

"Вчора був парафований текст угоди, яка передбачає постачання в Україну зрідженого газу: в 2014 році до двох , а з 2015 року - до п'яти мільярдів кубометрів газу на рік",  - повідомив Каськів.

За його словами, сторони домовились, що до 1 листопада буде створена спільна компанія між державною нафтовою кампанією Азербайджанської республіки (SOCAR) та Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами.

Реклама:

Спільна компанія здійснить розробку техніко-економічного обґрунтування транспортування скрапленого газу на Чорноморське узбережжя України, зазначається в повідомленні.

"Ми очікуємо підписання цієї угоди до кінця цього місяця. Це  дозволить нам пришвидшити реалізацію національного проекту "LNG-термінал", - наголосив Каськів.

Як повідомлялося раніше, переможцем тендеру на розробку ТЕО Національного проекту "LNG-термінал"  іспанську компанію «Сокоін Інженерія Конструкціон Індастріал».

Орієнтовна вартість будівництва LNG терміналу з інфраструктурою становить близько 1,5 мільярда доларів.

За оцінками експертів, після реалізації проекту Україна отримає можливість диверсифікувати шляхи постачання газу обсягом 10 мільярдів кубометрів газу на рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: