Мiненерговугiлля хоче судитися з винуватцем вибуху газу в Ужгородi

П'ятниця, 2 вересня 2011, 20:49 -

Комiсiя з розслiдування причин аварiї на ужгородському газопроводi Мiнiстерства енергетики та вугiльної промисловостi виступає за подання до суду позову проти ВАТ "Свемон-Захiд".

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Мiнiстерства з питань надзвичайних ситуацій.

В ньому зазначається, що ВАТ "Свемон-Захід" не узгодило проведення земельних робiт iз ПАТ "Закарпатгаз" i не надало йому проекту виконання робiт, чим порушило вимоги правил безпеки газопостачання.

Як повiдомляє прес-служба, мiнiстр МНС Вiктор Балога виступив за внесення змiн до "Правил безпеки системи газопостачання України" щодо подання письмового повiдомлення Державнiй службi гiрничого нагляду про проведення земляних робiт у мiсцях проходження розподiльчих газопроводiв не пiзнiше, нiж за п'ять днiв до початку таких робіт.

Реклама:

Крiм того, Балога запропонував внести змiни до закону "Про регулювання мiстобудiвної дiяльностi", скасувавши декларативний принцип початку будiвельних робiт на вiдстанi певної кiлькостi метрiв уздовж траси дiючих розподiльних газопроводiв.

Глава МНС повiдомив, що спiльно з Мiненерговугiлля, НАК "Нафтогаз України" та мiсцевою владою буде розглянуто можливiсть фiнансування часткової замiни обладнання газопроводiв у Закарпатськiй областi, що значно знизить ризик виникнення аварiйних ситуацiй.

Як відомо, 29 серпня в Ужгородi на вулиці Анкудiнова стався вибух газу внаслiдок пошкодження газопроводу пiд час проведення земельних робiт ВАТ "Свемон-Захiд". У результатi вибуху мiсто i 26 населених пунктiв Ужгородського району вiдключили вiд газопостачання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: