"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Консультанти "Укрзалізниці" кажуть, що компанію треба поділити на конкурентів

П'ятниця, 2 вересня 2011, 18:39

Для нормального розвитку залізничного транспорту України потрібно втричі більше інвестицій, ніж за даних економічних умов галузь може собі дозволити.

Про це свідчить дослідження компанії A.T. Kearney, яка розробляє цільову модель ринку залізничних послуг України, передає агентство УНІАН з посиланням на прес-центр "Укрзалізниці".

Зокрема, компанія провела частину дослідження для визначення і подальшої реалізації стратегії та моделі реформування залізничного транспорту України.

За його результатами, основною проблемою залізниць України є старіння активів і дефіцит коштів для їх оновлення. На думку експертів, реформування - єдина можливість залучити в галузь інвестиції.

Реклама:

Основними принципами реформування стануть: розділення управлінських і господарських функцій, чітке розділення монопольних і конкурентних сегментів, створення комерційно самостійних компаній з вільним ціноутворенням вартості послуг, залучення приватних інвестицій в оновлення рухомого складу тощо.

При цьому всі заходи мають здійснюватися в суворій і зваженій послідовності, наголошують в A.T. Kearney.

Раніше головний радник генерального директора "Укрзалізниці" Юрій Федюшин повідомив, що потреби "Укрзалізниці" в інвестиціях становлять близько 25 мільярдів гривень на рік за можливості 6-7 мільярдів гривень.

Як відомо, ТОВ "А. Т. Kearney" у липні 2011 року виграла тендер "Укрзалізниці" на консультаційні послуги з розробки цільової моделі ринку залізничних транспортних послуг України. Термін робіт - до грудня 2011 року.

Компанія A.T. Kearney, один із лідерів у сфері стратегічного консалтингу, була заснована в Чикаго в 1926 році. Зараз представництва компанії розташовані в 35 країнах Європи, Америки і Азії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!