"Нафтогаз" матиме слабкі позиції в арбітражі - британський експерт

П'ятниця, 2 вересня 2011, 18:33

"Нафтогаз" матиме слабкі позиції у міжнародному арбітражі у Стокгольмі в разі судової суперечки з "Газпромом".

Про це заявив британський аналітик Саймон Пірані з Оксфордського інституту енергетичних досліджень в інтерв'ю Радіо Свобода.

"Комерційна розстановка сил така, що німецькі компанії виступають із сильної позиції. "Газпром" явно не хоче втратити свого бізнесу у Європі. До певної міри, німці можуть купувати газ в іншому місці", - сказав він.

"Я думаю, що "Нафтогаз України" не має такої сильної позиції. Хоча останнім часом ми чули так багато заяв про інші джерела енергопостачання, ці можливості важче реалізувати і для цього потрібен час. Думаю, що "Газпром" це добре розуміє", - додав він.

Реклама:

Нагадаємо, прем'єр Микола Азаров заявив, що Україна має намір зробити ще одну спробу домовитися з Росією про перегляд газових контрактів.

Згодом стало відомо, що Україна може спробувати розірвати газовий договір 2009 року, якщо конфлікт з керівництвом Росії не буде вирішено до початку опалювального сезону.

Після цього заступник Голови Державної Думи РФ Валерій Язєв заявив, що суперечка про ціну поставок газу в Україну може бути вирішена в арбітражному суді.

Згодом стало відомо, що у разі звернення Україні в Стокгольмський суд з приводу газових контрактів Росія подасть зустрічний позов.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!