"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Держава обіцяє ощасливити 100 тисяч селян

П'ятниця, 2 вересня 2011, 17:08

Державне агентство земельних ресурсiв планує до кiнця року видати близько 100 тисяч державних актiв права власностi на земельнi дiлянки.

Про це повiдомив голова Держземагентства Сергiй Тимченко пiд час урочистого вручення перших 200 актiв працiвникам соцiальної сфери у Вишневому Київської області, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"В усiй Українi протягом пiвтора мiсяця буде закрито на 75% усi заборгованостi iз реєстрацiї та видачi актiв", - заявив голова відомства.

Тимченко зазначив, що агентство у рамках акцiї має намiр упродовж двох днiв видати 22 тисячі земельних актiв. При цьому вiн додав, що термiни може бути продовжено, поки не буде видано всi акти.

Реклама:

Голова Держземагентства зазначив, що з 1 сiчня 2012 року вiдомство працюватиме за принципом єдиного вiкна, запустить автоматизовану систему ведення земельного кадастру та введе посаду державного кадастрового реєстратора.

В обов'язки кадастрового реєстратора входитиме проведення реєстрацiї протягом 14 днiв, видача виписки та довiдки впродовж дня та надання iншої iнформацiї не пiзнiше десяти днiв.

Усi цi заходи, на думку Тимченка та представникiв влади, що були на церемонiї, дадуть змогу позбутися черг та реалiзувати озвученi плани щодо кiлькостi виданих земельних актiв.

"Я упевнений, що до закiнчення цього року буде видано до 100 тисяч актiв", - пiдсумував голова Київської облдержадмiнiстрацiї Анатолiй Присяжнюк.

За його словами, в регiонi 2 вересня видадуть 3 тисячі держактiв права власностi на землю i ще 30 тисяч держактiв заплановано видати до кiнця року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!