ЯНУКОВИЧ НАКАЗАВ АЗАРОВУ НАПИСАТИ ЛІКВІДАЦІЮ "НАФТОГАЗУ"

П'ятниця, 2 вересня 2011, 13:56 -

Президент Віктор Янукович доручив прем’єр-міністру Миколі Азарову до 1 жовтня подати на розгляд керуючої ради Комiтету економiчних реформ програму реформування "Нафтогазу".

Про це йдеться в дорученні президента.

Реклама:

Зокрема, програма реформування має мімстити: дані щодо інвентаризації активів НАК "Нафтогаз України", її дочірніх підприємств та розподілу активів на профільні та непрофільні;

Передбачати пропозиції щодо дальшого використання непрофільних активів "Нафтогазу" та її дочірніх підприємств;

Передбачати пропозиції щодо моделі реалізації державними підприємствами функцій у нафтогазовій сфері.

Окрім того, уряд має забезпечити підготовку та внесення на розгляд Верховної ради законопроектів про внесення змін до законодавчих актів, стосовно реформування "Нафтогаз".

Як повідомлялося, Азаров заявив, що запланована урядом реструктуризація НАК "Нафтогаз України" призведе до перегляду підписаних нею газових угод з російським ВАТ "Газпром".

Глава "Газпрому" Олексій Міллер у відповіді на заяву прем'єр-міністра України погодився з перспективами реструктуризації "Нафтогазу України" і перегляду контрактів - але тільки при сценарії злиття з "Газпромом".

Прес-секретар прем'єра Азарова Віталій Лук'яненко заявив, що Україна не розглядає питання про злиття НАК "Нафтогаз Україна" і ВАТ "Газпром".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: