Газові пропозиції Азарова не дійшли до Путіна

П'ятниця, 2 вересня 2011, 13:27

В уряді Росії ще не отримали звернення українського Кабміну про проведення переговорів із газових питань.

Про це заявив прес-секретар прем'єра РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков.

"Ми листів поки що не отримували", - сказав він.

Про скерування такого листа до Москви заявив в п'ятницю прем'єр України Микола Азаров.

Він повідомив, що уряд України надіслав листа на адресу уряду Росії, в якому виклав свої аргументи на користь організації переговорів щодо уточнення обсягів постачання газу до України, а також умов його транзиту на 2012 рік.

Раніше прес-секретар прем'єра РФ зазначав, що Росія розраховує на взаємність із українськими партнерами у виконанні чинних газових угод, які Москва виконує у повному обсязі.

"Російська сторона виходить з того, що між відповідними організаціями Росії і України є чинні угоди. Зрозуміло, ми розраховуємо в цьому питанні на принцип взаємності з нашими українськими партнерами", - сказав Пєсков на початку цього тижня, пише "Інтерфакс".

Так він прокоментував заяву Азарова про те, що позиція російської влади щодо газового питання змушує українську сторону замислитися про розрив контракту на постачання газу в судовому порядку.

Нагадаємо, раніше заступник Голови Державної Думи РФ Валерій Язєв припустив, що суперечка про ціну поставок газу в Україну може бути вирішена в арбітражному суді.

Як повідомлялося раніше, Україна може спробувати розірвати газовий договір 2009 року, якщо конфлікт з керівництвом Росії не буде вирішено до початку опалювального сезону.

Пізніше, прем'єр Микола Азаров заявив, що Україна має намір зробити ще одну спробу домовитися з Росією про перегляд газових контрактів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!