"Газпром" думає, що "Нафтогаз" ліквідують заради нього

П'ятниця, 2 вересня 2011, 12:51

Глава "Газпрому" Олексій Міллер у відповіді на заяву прем'єр-міністра України Миколи Азарова погодився з перспективами реструктуризації "Нафтогазу України" і перегляду контрактів - але тільки при сценарії злиття з "Газпромом".

"Звичайно, після злиття з "Газпромом" "Нафтогаз" як суб'єкт господарювання припинить своє існування, буде ліквідаційний період, і через певний час після настання всіх необхідних формальностей буде діяти на цьому ринку зовсім інша нова компанія. І в силу цього всі угоди, які існують на сьогоднішній момент, будуть переглянуті", - повідомив журналістам Міллер, передає "Інтерфакс".

Раніше в п'ятницю Азаров заявив, що запланована урядом реструктуризація "Нафтогазу" призведе до перегляду підписаних ним газових угод з "Газпромом".

"Нафтогаз" як суб'єкт господарювання припинить своє існування, буде ліквідаційний період, і через певний час після настання всіх необхідних формальностей будуть діяти на цьому ринку зовсім інші нові компанії ", - сказав він журналістам.

Реклама:

Азаров повідомив, що в даний час в уряді працюють над структурою "Нафтогазу".

"Цілком очевидно, що буде самостійна газодобувна компанія, самостійна компанія, яка займатиметься транзитом газу, і навіть в силу цього потрібно переукладати відомі угоди підписані з "Газпромом" у січні 209 року, оскільки з'явиться новий суб'єкт господарювання", - пояснив український прем'єр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: