Росія погрожує міжнародним арбітражем

П'ятниця, 2 вересня 2011, 10:35

Заступник Голови Державної Думи РФ Валерій Язєв не відкидає, що суперечка про ціну поставок газу в Україну може бути вирішена в арбітражному суді.

"Наші контракти перебувають під юрисдикцією Стокгольмського суду. Якщо українська сторона звернеться до міжнародного арбітражу, ми подамо зустрічний позов", - заявив він.

Як повідомляє прес-служба Російського газового товариства, на думку віце-спікера, для перегляду російсько-українських газових угод немає підстав.

"Наші українські партнери вважають чинні ціни несправедливими, але покупець завжди думає, що він переплачує, а продавцеві здається, що він недоотримує", - зазначив Валерій Язєв.

"Контракт на 11 років, підписаний в 2009 році, обговорює всі умови поставок, зокрема, мінімальні річні обсяги, які Україна відбирає, і ми йдемо назустріч - не беремо штрафи за недобір газу, в розумних межах, звичайно", - додав він.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Україна може спробувати розірвати газовий договір 2009 року, якщо конфлікт з керівництвом Росії не буде вирішено до початку опалювального сезону.

Пізніше, прем'єр Микола Азаров заявив, що Україна має намір зробити ще одну спробу домовитися з Росією про перегляд газових контрактів.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!