"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

МВФ критикує Грецію за підвищення податків

Понеділок, 19 вересня 2011, 17:30

Міжнародний валютний фонд піддав критиці стратегію грецького уряду, який скорочує бюджетний дефіцит шляхом підвищення податків.

Про це заявив представник МВФ в Афінах Боб Траа, повідомляє "Дело".

За його словами, замість підвищення податків Греції слід скоротити розміри свого держcектора і налагодити боротьбу з ухилянням від сплати податків.

"Ми вважаємо, що в 2011 році зростання економіки Греції буде негативним, в районі 5,5%. Потрібний час, щоб вийти з цієї ситуації. Середній прогноз зростання на 2012 рік, над яким ми працюємо - мінус 2,5%", - сказав Траа.

Реклама:

Він вважає, що відновлення економіки не прийде без більш інтенсивних реформ з боку уряду.

Грецька влада поки що не переглянула офіційний прогноз, який передбачає повернення до зростання в наступному році. При цьому цифри в 5,5% спаду на 2011 і 2,5% на 2012 рік публікували місцеві газети з посиланням на джерела в Мінфіні країни.

Як очікується, в понеділок міністр фінансів Греції Евангелос Венізелос проведе зустріч з аудиторами від МВФ і країн єврозони.

Вони мають намір переконатися у тому, що уряду Греції вдалося досягти прогресу в скороченні бюджетного дефіциту, перш ніж буде прийняте рішення про виділення нового траншу кредиту, спрямованого на запобігання дефолту.

Раніше повідомлялося, що ймовірність того, що Греція не зможе виконати свої зобов'язання, оцінюється ринком уже в 98%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!