"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Сланцевий газ в Україні хоче видобувати новачок

Понеділок, 19 вересня 2011, 09:47

Сланцевий газ в Україні хоче видобувати шотландська компанія, створена кілька місяців тому.

Про це повідомляє UA-Energy з посиланням на Herald Scotland.

Команда управлінців, які були одними з перших в розробці нетрадиційного газу в Шотландії, може очолити нову компанію в Глазго.

Компанію Hutton Energy, названу на честь шотландського "батька" геології Джеймса Хаттона, очолять Кіт Лауф, Колін Боусфілд та Том Пікерінг, відповідно колишні генеральний, фінансовий та головний виконавчий директори компанії Composite Energy.

Реклама:

Всі троє залишили цю компанію, що концентрується на видобутку шахтного метану поблизу міста Стерлінг у Шотландії, після продажу її австралійській компанії Dart Energy в березні поточного року за 64 мільйонів доларів.

Компанія Hutton Energy була створена кілька місяців тому командою австралійських та американських фахівців у галузі нетрадиційного газу за підтримки Macquarie Bank.

Вона спеціалізуватиметься на дослідженні сланцевого газу, включаючи суперечливу техніку гідророзриву, яка, за словами екологів, заражує грунтові води і виносить на поверхню небезпечні стоки.

Компанія Hutton володіє 1,8 мільйонами акрів концесій в Польщі та претендує на більше в Чеській Республіці, Нідерландах, Іспанії та Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!