"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров про земельну реформу й Столипіна: 100 років минуло, а проблеми залишилися

Неділя, 18 вересня 2011, 15:45

Прем'єр Микола Азаров стверджує, що у нинішньої земельної реформи багато спільного із реформами Петра Столипіна.

Про це він сказав у неділю після покладання квітів до могили державного діяча Російської імперії в Києво-Печерській Лаврі з нагоди 100-річчя з дня його загибелі, повідомляє прес-служба уряду.

"100 років тому саме в Києві загинув видатний діяч, людина-реформатор, людина, чия діяльність була неоднозначно сприйнята ні сучасниками, ні нащадками", - сказав Азаров.

Разом з тим, реформи Столипіна, особливо земельна, заклали серйозний фундамент для встановлення держави, вважає прем'єр.

Реклама:

"У цьому контексті, безумовно, можна проводити паралелі з тими реформами, які зараз відбуваються у нас", - наголосив він.

"Зараз перед нами стоїть завдання зробити так, щоб на землі з'явився хазяїн, який буде думати про родючість землі, про те, щоб від землі була ефективна віддача, щоб вона годувала не тільки його, а й країну та державу", - зазначив Азаров.

"Ви бачите, як це перегукується: 100 років минуло, а проблеми залишилися ті ж самі. Вже час їх вирішувати", - сказав прем'єр.

За його словами, Столипін зруйнував общинне володіння землею.

"Що таке общинне володіння землею? Земля нічия. Сьогодні наділ одному, завтра - іншому. Який сенс займатися цим наділом, думати про його родючість, ефективність використання? От і зараз ми стоїмо перед тією ж проблемою: як зробити так, щоб на землі з'явився власник", - підсумував Азаров.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!