"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Для уряду космос став удвічі важливішим

П'ятниця, 16 вересня 2011, 20:53

Уряд запланував у 2012 році держпідтримку авіапрому в 600 мільйонів гривень і космічної галузі - в 800 мільйонів гривень.

Про це йдеться в проекті держбюджету на 2012 рік.

Так, уряд передбачає в документі держфінансування робіт з розробки, впровадження та організації в Україну серійного виробництва авіаційної техніки, вертольотів і двигунів до них на 600 мільйонів гривень.

У пояснювальній записці до проекту наголошується, що ці витрати на держпідтримку авіапрому передбачені за лініэю загального фонду держбюджету.

Реклама:

Держпідтримку планується надавати, в тому числі, й через механізм здешевлення.

Крім цього, уряд запланував держфiнансування космiчної галузi нв 100 мільйонів доларів. Це майже вдвiчi бiльше, нiж у 2011 роцi - у держбюджетi-2011 фiнансування космiчної галузi передбачено в обсязi 435,6 мільйона гривень.

Відповідно до документу, 822,69 мільйона гривень заплановано профiнансувати iз загального фонду держбюджету, i 15,43 мільйона - із спецiального.

Проект держбюджету на 2012 рiк також передбачає видатки для Мiнiстерства регiонального розвитку, будiвництва та житлово-комунального господарства України розміром 1,65 мільярда гривень.

З них передбачається 1,07 мільярда надати iз загального фонду i 580 мільйонів гривень iз спецiального фонду.

В пояснювальній записці до проекту держбюджету зазначається, що в 2012 роцi заплановано фiнансування нових бюджетних програм "Облаштування багатоквартирних будинкiв сучасними засобами облiку та регулювання води i теплової енергiї" або "Питна вода України".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!