В Індії натякають, що з кризою повинні боротися її творці

П'ятниця, 16 вересня 2011, 20:35

Глобальна криза стосується всіх, але приймати рішення щодо виходу з нього повинні ті країни, в яких ця криза почалася.

Про це заявив екс-міністр промисловості, енергетики і навколишнього середовища Індії Суреш Прабу на 8-му щорічному форумі Ялтинської європейської стратегії, говориться в повідомленні прес-служби форуму.

"Коли ми говоримо про кризу, він, звичайно, стосується всіх. Він діє на кожного громадянина планети. Але рішення щодо стабілізації економіки повинні приймати країни, які призвели до цієї кризи", - упевнений Суреш Прабу.

За його словами, економічна криза почалася з фінансової, яка має більш-менш чіткі причини.

Реклама:

"Ми повинні розуміти, хто створив фінансову кризу, через яку неправильну політику, як сталося, що деривативи становили 30-40% світового ВВП. Дуже багато людей втратили свої доходи, не маючи до кризи ніякого відношення", - сказав він.

На думку Суреша Прабу, створення попиту саме по собі - не єдина міра, яка необхідна для вирішення глобальних економічних проблем.

"Для того, щоб створити попит, потрібно створювати доходи. Необхідно змінювати структуру галузей, структуру ринків і дивитися, чи зможемо ми реально створити новий попит і нові доходи в тій чи іншій галузі - наприклад, на енергетичному ринку. Ми не повинні ігнорувати реальність" , - підкреслив він.

Індія, за словами екс-міністра, чекає в 2011 році 7% зростання економіки.

"Ми будемо дуже тісно працювати з ринками США та інших країн. Мова йде про глобальну економічну інтеграцію, і це може стати перевагою в тому випадку, якщо глобальна економіка в цілому рухається в потрібному напрямку, якщо вона зростає", - зазначив Суреш Прабу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: