У Арбузова поліпшили прогноз інфляції, знову через овочі

П'ятниця, 16 вересня 2011, 19:11

Національний банк поліпшив прогноз інфляції в країні на 2011-2012 роки.

Про це йдеться в макроекономічному огляді Нацбанку.

"Прогноз інфляції на 2011 та 2012 роки був переглянутий у бік зниження на 1 відсоткового пункту (до 9 ± 1% та 7.0 ± 1% відповідно) у результаті отримання вищого  врожаю як зернових, так і овочевих культур у поточному році та відповідно зниження їх вторинних ефектів у наступному році", - каже регулятор.

У огляді наголошується, що оцінки щодо економічного росту не переглядалися.

Реклама:

При цьому Нацбанк зазначає, що "зростання ВВП дещо уповільнилося в основному внаслідок несприятливої кон'юнктури на зовнішніх ринках, що призвело до зниження споживчого попиту".

"Інвестиційна складова ВВП збільшилася в основному в результаті зростання державних інвестицій", - підкреслює регулятор. 

В огляді також вказується, що політика Національного банку на валютному ринку майже не змінилася, "однак вжиті заходи щодо його лібералізації сприяли підвищенню активності на ринку".

"Депозитна база банків продовжила зростати, проте розвиток кредитування відбувався все ще повільними темпами", - визнає Нацбанк. 

"Стан поточного рахунку платіжного балансу погіршився внаслідок значних обсягів імпорту газу та високого інвестиційного попиту", - підкреслюється у звіті.

Як повідомлялося, раніше голова Національного банку Сергій Арбузов стверджував, що зниження інфляційного тиску забезпечили злагоджені дії центробанку і Кабінету міністрів.

Зокрема, він пов'язував це із розбудовою овочесховищ, покращанням транспортної інфраструктури та стабілізацією на ринку палива.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!