"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Донецьких метробудівцям півроку не видавали зарплату

П'ятниця, 16 вересня 2011, 17:55

Працівники ТОВ "Донецькшахтометробуд" з березня не отримують зарплату.

Як повідомляє прес-служба Профспілки працівників вугільної промисловості України, на 20 вересня заплановане пікетування обласної державної адміністрації.

Шахтометробудівці вимагатимуть у влади погасити борги по заробітній платі і відновити фінансування будівельних робіт донецького метрополітену.

За словами голови первинної профспілкової організації ТОВ "Донецькшахтометробуд" Василя Антюшеня, півроку люди без законного заробітку продовжують виконувати свої функції з підтримки вже побудованих потужностей донецького метро.

Реклама:

Борг (без урахування обов'язкових відрахувань із зарплати) становить 3,5 млн. гривень. Причому виплачена працівникам зарплата за листопад, грудень 2010 року та січень, лютий 2011 - підтримка міської ради Донецька.

"З держбюджету нам не надійшло жодної копійки, - зазначає Василь Антюшеня. - Ми неодноразово зверталися і до президента, і до прем'єр-міністра, в міністерство інфраструктури, в інші відомства, але результат нульовий".

14 вересня представники колективу звернулися по допомогу до Донецької облдержадміністрації, але ніяких конкретних рішень або хоча б обіцянок не отримали.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: