ТЕО для будівництва LNG-терміналу розробить іспанська компанія

П'ятниця, 16 вересня 2011, 14:33

Тендер на розробку техніко-економічного обгрунтування будівництва в Україні морського терміналу з приймання зрідженого природного газу - LNG-терміналу - виграла іспанська компанія Socoin.

Про це на прес-конференції повідомив голова Державного агентства з інвестицій і управління національними проектами Владислав Каськів, передає агентство УНІАН.

Як повідомлялося, 22 серпня конкурсна комісія з проведення першого етапу двоступінчатих торгів на розробку ТЕО будівництва в Україні LNG-терміналу розкрила заявки від учасників проекту.

За результатами розкриття заявок було названо 9 компаній, допущених для участі в конкурсі.

Реклама:

29 серпня конкурсна комісія оголосила, що до участі в другому етапі конкурсу допущено 5 компаній: Ramboll Oil&Gas (Данія), Socoin (Іспанія), Sener (Іспанія), Technique Italy (Італія), Foster Wheeler Iberia (Іспанія).

За словами голови Держагентства з інвестицій і управління національними проектами, інші компанії - Zagope (Португалія), Ambetech (США), ТОВ "Прайсвотерхаускуперс Україна" (Україна), Sveco Industry (Фінляндія), які подавали заявки на участь в конкурсі, не були допущені до 2 етапу конкурсу.

Як відомо, 6 липня 2011 року державне підприємство "Національний проект "LNG-термінал" оголосило відкритий тендер на розробку ТЕО проекту будівництва LNG-терміналу.

Термін виконання ТЕО національного проекту "LNG-термінал - морський термінал з приймання зрідженого природного газу" становить 120 днів.

На сьогодні потенційними місцями розташування терміналу є 5 майданчиків: наземний LNG-термінал - майданчик біля Одеського припортового заводу в районі порту "Южний" (Одеська область), наземний LNG-термінал - майданчик біля нафтового терміналу ВАТ "Укртранснафта" в районі порту "Южний"; наземний LNG-термінал у районі м. Очаків (Миколаївська область); наземний LNG-термінал у береговій зоні Березанського лиману (Миколаївська область); офшорний LNG-термінал у районі м. Одеса (у відкритому морі).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: