Арбузова підозрюють в симпатії до поліцейського режиму

П'ятниця, 16 вересня 2011, 13:50

В опозиційній партії "Наша Україна" запровадження Національним банком паспортного контролю для обміну валюти вважають кроком до встановлення поліцейського режиму в країні.

На цьому наголосив народний депутат Віктор Матчук, повідомляє агентство УНІАН з посиланням на прес-службу "Нашої України".

"Це одне з найбезглуздіших рішень теперішньої влади, яке не лише неймовірно ускладнить життя більшості українців, але й завдасть значного удару по довірі громадян до національної валюти та українській економіці в цілому", - зазначив Матчук.

За його словами, "тоді як усі урядовці говорять про стабільність гривні, постанова НБУ є підтвердженням того, що насправді влада шукає інструменти для стримання попиту на іноземну валюту".

Реклама:

На думку депутата, розрахунки влади на те, що тотальний контроль за валютними операціями громадян дозволить боротися з тіньовим сектором та ухилянням від оподаткування, є абсолютно безнадійними.

Матчук заявив, що реальними результатами цього явно репресивного рішення стане розквіт чорного ринку валюти із своїм, паралельним до офіційного, курсом, зростання корупції у діяльності правоохоронних органів, чергові ускладнення для ведення бізнесової діяльності, а отже - збільшення ризиків для недоотримання теперішніх і так незначних доходів мільйонів українців.

"Ця влада не здатна збагнути, що виключно репресивними методами не можна забезпечити легальний розвиток економіки. Потрібна стимулююча податкова і регуляторна політика, для того щоб вести чесний бізнес і легалізувати зарплати було вигідно", - наголосив депутат.

Однак, на переконання Матчука, "як показали податкова та пенсійна реформи, такий підхід не входить у плани цього антинародного режиму, для якого економічна політика - це лише інструмент перерозподілу суспільного багатства в інтересах влади та наближених до неї олігархів".

Саме тому, наголосив він, замість ефективної боротьби з тіньовими конвертаційними центрами та безпрецедентною корупцією у сфері держзакупівель, землевідведення та ліцензування влада встановлює сьогодні тотальний контроль за обігом копійчаних коштів більшості українців.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!