Обама бажає говорити з Януковичем тільки про уран

П'ятниця, 16 вересня 2011, 13:04 -

США вітають кроки України, направлені на позбавлення від високозбагаченого урану.

Про це повідомляє прес-служба українського президента Віктора Януковича із посиланням на надісланий йому лист від президента США Барака Обами.

"Після нашої історичної зустрічі у Вашингтоні у квітні 2010 року ми стали свідками багатьох кроків, спрямованих на посилення безпеки ядерних матеріалів в усьому світі та зміцнення наших спільних зусиль щодо запобігання контрабанді ядерних матеріалів", - зазначається у листі американського лідера.

Пресс-служба наголошує, що Обама відзначає прогрес України у виконанні Спільної заяви у частині питань ядерної безпеки, виголошеної у квітні 2010 року.

Реклама:

Президент США у своєму листі також висловив сподівання на зустріч з Януковичем під час другого Саміту з питань ядерної безпеки, який відбудеться у березні 2012 року у Сеулі.

"Я з нетерпінням чекаю на свою участь у Саміті і сподіваюся, що ми з вами там побачимося", - зазначає у листі Обама.

Він наголосив, що "працюючи разом, ми можемо забезпечити успіх Саміту в Сеулі і краще захистити світ від ядерного терроризму".        

Як повідомолялося раніше, у квітні 2010 року під час зустрічі з американським лідером в США Янукович заявив, що Україна відмовиться від близько 90 кг збагаченого урану.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: