Бойко сподівається на LNG-термінал і каспійський газ

П'ятниця, 16 вересня 2011, 11:45
Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко заявляє, що будівництво LNG-терміналу є ключовим моментом в питанні поставок каспійського газу в Україну.

Про це Бойко заявив у Києві в п'ятницю, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

"Для нас це є ключовим моментом, у тому числі в постачанні каспійського газу", - зазначив Бойко, коментуючи підведення підсумків тендеру на складання техніко-економічного обґрунтування терміналу скрапленого газу, яке має відбутися в п'ятницю.

Бойко також повідомив, що в даний час розпочався процес відновлення стратегічного партнерства з Туркменістаном у плані постачань газу.

"Там є кілька варіантів, вони знаходяться в стадії розробки. Ми будемо вибирати найбільш вигідний для України", - сказав він.

Як відомо, раніше конкурсна комісія з проведення чергового етапу двоступеневих торгів на розробку ТЕО будівництва в Україну LNG-терміналу розкрила заявки від учасників даного проекту.

За результатами розкриття заявок були названі 5 компаній, допущені для участі в конкурсі.

17 грудня 2010 року було створено ДП Національний проект LNG-термінал, який має скоординувати роботу зі спорудження терміналу з прийому зрідженого природного газу обсягом 10 мільярдів кубометрів на Чорноморському узбережжі Україні до 2014 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: