"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Янукович пропонує прокласти "Південний потік" по суші України

П'ятниця, 16 вересня 2011, 10:36

Президент Віктор Янукович запропонував реалізувати проект "Південний потік" по суші України.

Про це він заявив виступаючи на 8-ї Ялтинській щорічній зустрічі "Україна і світ: спільні виклики, спільне майбутнє", передає "Інтерфакс-Україна".

"Південний потік" повинен піти по півдню України по суші: цей проект набагато дешевше, ніж розглянутий сьогодні "Південний потік" вартістю 25 мільярдів євро. Наш буде в 5 разів дешевше", - уточнив він.

"Ми пропонуємо партнерам в Європі і Росії гнучкий підхід до співпраці", - додав президент.

Він підкреслив, що ідея створення газотранспортного консорціуму за участю Європи як споживача, Росії як постачальника та України як транзитера залишається актуальною.

"Ця дискусія ще попереду", - вважає Янукович.

Коментуючи заяви про загрозу, яку створюють для України проекти обхідних газопроводів - "Північний потік" і "Південний потік", президент порівняв її із ситуацією, коли "снаряди рвуться все ближче і ближче".

У той же час Янукович зазначив, що негативних сенсацій від переговорів між "Нафтогазом" і "Газпромом" не варто чекати.

"Гарячі голови на емоціях різні прогнози роблять. Ми ставимося до цього спокійно, тримаємо руку на пульсі, але ми будемо відстоювати свої національні інтереси, ми за відносини на рівних і врахування інтересів обох сторін... Переконаний, що рішення буде знайдено", - підкреслив Янукович.

Реклама:

За його словами, діалог, який ведеться в даний час, є абсолютно природним, при цьому Україна була, є і буде стратегічним партнером Росії, і поточний порядок денний взаємин набагато ширше одного газового питання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: